sommergleder i fleng

SOMMEREN 2021

Ønsker du en ferie med senkede skuldre og tid til å nyte? Vi legger til rette for at du kan ta med deg familien din, og kanskje noen venner, og få akkurat det. Vassel Gård har store uteområder som innbyr til lek, grilling og samvær. Vi har båt som du kan få låne til fiske i vannet og trampoline som er en super plass og få ut litt energi.

Gården ligger en kilometer fra Herand sentrum hvor du finner døgnåpen butikk og Meieriet i Herand hvor du får verdens beste steinovnsbakte pizza. I tillegg finner du en kjempekoselig strand visavis Meieriet hvor det lett blir tilbrakt mange timer. På veien ned går du forbi Helleristninger og museum (www.herandlandskapspark.no) hvor du får historien fra området 9000 år tilbake. 

Dyrene på gården og i omegn skaper en unik atmosfære. Her har vi hund, geiter, høner og kyr som går i området, men du kan og møte på sauer og kyr på fjellet, noe som gjør turen enda bedre. I tillegg ser du gjerne skogsfugl, ryper, rev og hjort. Reiser du lenger inn på fjellet kan du være heldig å treffe på reinsdyr. Uansett, behandle dyrene med respekt, så vil de gjerne hilse på deg.

Våre turanbefalinger er mange. Ønsker du utsikt er Samlen en tur hvor du virkelig får belønning for strevet, og i Hardangermålestokk er den ikke verken for lang eller slitsom. Haugsvarden er en annen, den kan du gå tur retur, eller ta som rundtur. Hvis du ønsker å gå innover fjellet er det uante muligheter, men har du barn eller bare ønsker å ta en liten tur vil vi anbefale Fodnastøl. Dette er et gammelt seterområde hvor det fremdeles går kyr om sommeren. Andre muligheter som ligger rett utenfor døren på Vassel er Kulturstien og Kunstløypa inn til Hardanger Kulurgalleri. De må faktisk bare oppleves.

Aktivitetene er mange i Ullensvang kommune. Hardangerfjord Adventure, Trolltunga Active, Folgefonni breførerlag, Fonna og Mikkelparken i Kinsarvik er alle å anbefale. Bruk Herand som utgangspunkt og du kan lett fylle en uke med gode opplevelser du vil sitte igjen med resten av livet.